ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе : Младежи популяризират доброволчеството в областта

Общество
14.11.2017  |  11:20
403
Предстои обучение за мултиплаери и информационни кампании в Русе и региона
Снимки: Община Русе

Състоянието на доброволчеството в Русенския регион, стратегия за популяризирането му и др., бяха сред темите, които младежи – доброволци, местни ментори, представители на читалища от региона, лица, отговорни за младежките политики и др. обсъдиха на кръгла маса.

 

В събитието, което се проведе на 12 ноември  в КДК, се включиха 25 участници. Те дискутираха по темата за доброволчеството, споделяха опит, прогнозираха развитието му на местно, национално и европейско ниво. Обсъди се и стратегията за популяризиране сред повече младежи и местно население, тъй като доброволчеството се нуждае от по-голяма популярност, за да бъде и  по-често практикувано.

 

Проявата е част от проект за Стратегическа европейска доброволческа служба „Доброволчеството: Стъпка нагоре в твоя живот“ на Сдружение „Вдъхновение“, финансиран от програма „Еразъм+“. Продължителността на проекта е две години, като основната дейност ще включва изпълнение на  две дългосрочни и две краткосрочни доброволчески служби на територията на Русе, с участието на общо 44 чуждестранни доброволци. Освен това, за периода на проекта ще се проведат още две кръгли маси, обучение за мултиплаери и информационни кампании в Русе и региона.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design