ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Мъже и жени участват на осмомартенското рали

Спорт
26.02.2014  |  15:26
562

   На 8 март (събота) Русе ще бъде домакин на Националния шампионат на България по автомобилизъм, I – ви кръг от Републиканския шампионат по гимкхана за жени и мъже. Участниците в надпреварата тази година ще се борят за титлите Мис и Мистър  Шофьор 2014 и за Купата на Община Русе. Шампионатът ще започне в 10:30 часа в съботния ден и ще се проведе на паркинга до сградата на НАП – Русе (срещу Паметника на Альоша).

    Организатори на спортната проява са Община Русе, Българска федерация по автомобилен спорт /БФАС/, Съюзът на частните транспортни превозвачи /СЧТП/ - Русе и Спортен клуб „Дунав мотор спорт” - Русе.

 І-вият кръг от Републиканския шампионат ще се проведе  според регламента и изискванията на ФИА и БФАС и по специалния правилник за шампионата на гимкхана. Ще се състезават екипажи от клубовете на БФАС и Асоциацията на спортните клубове (АСК) от Румъния. Участниците ще са разделени в три групи:

І-ва група - жени – СТОК /Стандартни автомобили/,

ІІ-ра група - мъже – СТОК /Стандартни автомобили/ 

ІІІ-та група - мъже  и жени– модифицирани /специално подготвени състезателни  автомобили/, които са разделени в три класа: до 1400 куб.см; до 1600 куб.см; над 1600 куб.см

   За традиционното осмомартенско рали „Мис и Мистър Шофьор 2014” и за Купата на Община Русе състезателите ще бъдат разделени в два класа - до 1 600 куб.см. и над 1 600 куб.см. За тях ще има самостоятелно класиране.

   На подготвен от организаторите на събитието коктейл ще бъдат обявени Мис и Мистър  Шофьор 2014.

   Желаещите да се включат индивидуално и отборно в надпреварата могат да заявят участието си в офиса на СЧТП или Спортен клуб „Дунав мотор спорт” на ул. „Солун“ №26, бл. „Воден”. Подробна информация може да получите на телефони: 082/84-54-84; 0886/24-87-97; 0888/188-266.

   За всички участници са подготвени много материални и рекламни награди от спонсорите.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design