ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Музикални стъпки и светеща люлка ще забавляват малки пациенти

Общество
16.05.2018  |  11:00
262
Детската площадка е направена по социалния проект „Промяната“

Музикални стъпки и светеща люлка са част от пеещата площадка, на която могат да играят от вчера най-малките пациенти на УМБАЛ „Канев“. „Зайченцето бяло”, „Мила моя мамо” и още няколко популярни детски песни звучат, когато децата стъпят върху плочите, които водят до светещата люлка. Проектът "Маргаритка", който стои и зад диска с детски песни, така и зад изграждането на детски площадки в страната, е дело на Вики от "Мастило" и Яна Липованска.  "Маргаритка" беше сред трите финални проекта на „Промяната“ - социално отговорна инициатива на „Нова Броудкастинг Груп“ и получи финансиране от 15 000 лева.

„Бяхме инспирирани двете с Вики чисто от майчински опит, като майки, които осъзнаха, че няма хубаво аудио и видео съдържание на български език и заради това създадохме такова”, каза Яна Липованска. „Дискът с  песнички, с подходящо българско локално съдържание е много хубава добавка към тази програма”, допълни Йорданка Димитрова от „Приказки без край“.

Децата от педиатричното отделение ще имат възможност да се радват на музикалните стъпки, които работят на принципа на специална технология. Тя превръща кинетичната енергия от играта на децата в звук. При стъпване или скок върху която и да е от музикалните плочки се произвежда кинетична енергия, която ги захранва и така от всяка „стъпка“ звучи любима на децата българска песничка.

Светещата люлка е с вградена соларна система, която поема слънчевата светлина през деня и я превръща в меко и топло осветление в по-тъмните часове на денонощието.

 

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design