ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: НАГРАДИХА НАД ДВЕСТА УЧЕНИЦИ С ГРАМОТИ ЗА ДАРОВИТИ ДЕЦА

Общество
15.02.2019  |  16:58
2 115
Отличените получиха допълнително материално стимулиране през 2018-а година на стойност от 14 280 лв.

Над 200 ученици от десет общински и пет държавни училища бяха наградени днес на церемония в Доходното здание за своите  високи  постижения в областта на образованието, изкуството, културата и спорта.

На тържеството присъстваха кметът Пламен Стоилов, началникът на РУО в Русе Росица Георгиева, чл.-кор. проф. Христо Белоев, директорът на дирекция "Култура и образование" Ирена Петрова, началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев, директори на училища, преподаватели, треньори, родители и гости.  

В приветствието си към учениците кметът Пламен Стоилов заяви, че е щастлив от факта, че церемонията се провежда вече за осми път и някои от учениците, които е награждавал като малки, вече получават грамоти за успехите си и като пораснали младежи. Стоилов благодари на родителите и семействата на децата, а русенските учители определи като едни от най- добрите в страната.

19 от наградените - първенци от конкурси,  олимпиади, състезания и  спортни първенства,  получиха едногодишна стипендия в размер на 135 лв. Останалите 184 ученици бяха наградени с еднократно допълнително стимулиране. Средствата в размер на 14 280 лв. са от предвидените в бюджета на общината за подпомагане на деца с изявени дарби. Финансовите стимули са за призови класирания от конкурси в областта на културата, изкуството, науката и спорта – общински и регионални етапи, от национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, ученически игри и други.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design