ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе : Непоносими миризми пак задушиха Русе днес

Общество
14.11.2017  |  16:10
473
Екоинспекцията направи проверки в „Оргахим Резинс“ АД, чакаме резултатите утре

За силна миризма в районите на гарата и кварталите около центъра сигнализираха тази сутрин граждани. Десетки обаждания е имало на тел 112 и в РИОСВ.

 

 Други пък използваха социалните мрежи, за да изразят възмущението си. „Дадох на детето маска, за да отиде на училище”, сподели във Фейсбук гневна майка.

 

      Експерти на РИОСВ-Русе днес взеха проби от отпадъчните води на „Оргахим Резинс“ АД. Извънредната проверка е извършена на производствените площадки на „Оргахим“ АД и „Оргахим Резинс“ АД по повод постъпилите 13 сигнала в ранните часове на деня за миризми на химикали.

 

      Пробите ще бъдат анализирани за наличие на специфични за производтвото на дружествата органични замърсители в Регионална лаборатория – Русе към ИАОС. Резултатите ще бъдат готови до седмица.

 

В момента на проверката „Оргахим Резинс“ АД  е осъществявала дейност в 5 реактора за производство на акрилни смоли. Не са констатирани отклонения в технологичния процес. От дружеството е изискано да представи технологична схема на канализацията за проследяване потоците на отпадъчните води от двете площадки. В действащата  пречиствателната станция на „Оргахим Резинс“ АД се заустват и отпадъчните води на „Оргахим“ АД.

 

В пункта за непрекъснат мониторинг на атмосферния въздух в „Здравец-Изток“ се следят нивата на специфични органични замърсители като бензен, толуен и ксилен. Тези органични вещества се използват в производствената дейност на „Оргахим Резинс“ АД. Данните за нивата на тези замърсители ще бъдат публикувани утре, 15 ноември, тъй като нормите са средноденонощни.

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design