ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Русе: Нестихващи аплодисменти за пианиста Николай Димитров в зала „Европа“

Общество
14.04.2019  |  12:48
356
Първият му рецитал в родния Русе бе подарък за всички, които са го подкрепяли през годините

17-годишният пианист Николай Димитров изправи на крака пълната с публика зала „Европа“ в Доходното здание, която му благодари с нестихващи аплодисменти за вълнуващите изпълнения . Първият му рецитал в родния Русе бе подарък за всички, които са го подкрепяли през годините, и бе организиран с подкрепата и партньорството на Община Русе и Русе Медиа.

За соловата си програма възпитаникът на Училището по изкуствата бе подбрал интересни произведения, които сам представи пред публиката преди началото на концерта. Николай разказа защо е решил да свири точно тези творби, с какво са интересни, направи и кратък анализ, за да ориентира слушателите в идеите на композиторите. Той изсвири Прелюд и фуга №13 из „Добре темперирано пиано I том“ от Бах,  Соната №18 от Бетовен,  Етюд №11 за сложните арпежи от Дебюси, Балада №2 от Лист.

Втората част на концерта бе посветена на камерната музика, където пианистът бе на сцената заедно с партньора си от дуо „Апасионато“ – флейтиста от НУИ Димитър Димитров. Двамата изпълниха трудната Соната за флейта и пиано оп.94 от Прокофиев, а за бис подариха творба от френския композитор Санкан. Младите музиканти посветиха изявата си на покойния си преподавател по камерна музика Красимира Великова.

Николай, който тази година е абитуриент, вече се готви за следващите си важни изяви - участие на Международния фестивал „Варненско лято“ и във фестивала „Питър де Гроте“ в Холандия.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design