ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Русе: Няма да се кандидатирам за кмет, заяви Росен Даскалов

Политика
06.08.2019  |  12:56
626
Бойко Борисов лично предложил на Даскалов да стане общински лидер на ГЕРБ
Росен Даскалов ГЕРБ русе

Няма да се кандидатирам за кмет - това заяви днес в отговор на въпрос на вестник „Бряг” новият общински координатор на ГЕРБ в Русе Росен Даскалов. В централата на партията бе даден брифинг, на който стана ясно, че уставът е спазен и Даскалов изпълнява длъжността общински координатор  до началото на 2020 година. Тогава изтичал мандатът на общинския лидер. Досега този пост се заемаше от кмета Пламен Стоилов, но по думите на областния координатор Пламен Нунев, той сам е подал оставка. Росен Даскалов добави още, че няма да се кандидатира и за общински съветник, дори и съпратийците му да го номинират.

 

 

Пак заради журналистически интерес, Даскалов обясни и как се е стигнало до назначаването му. Преди десетина дни лично му се обадил по телефона Бойко Борисов, с покана за разговор. Даскалов помислил, че ще си говорят за спорт. На срещата в Бояна се оказало, че темата е политиката. И тъй като Росен Даскалов смята себе си за социално отговорен човек и родолюбец, решил, че с поемането на общинската структура ще помогне на гражданите на Русе.  Новият местен лидер разказа,че има няколко бизнеса в страната и чужбина, като разбира се най-популярен е с дизайнерските си автомобили.

 

Добави, че се надява да пренесе опита на другите държави у нас, така че да направи живота на хората в града по-добър. Що се отнася до изтеклата в публичното пространство информация, че фирмата му има договор с Община-Русе, Росен Даскалов показа, че вече е депозирал искане за прекратяването му. Областният координатор на ГЕРБ и народен представител Пламен Нунев пък обясни, че кандидатите за кмет ще се издигат от номинационни събрания по места. Също така разказа, че мотивите на Пламен Стоилов за оставка от общински лидер били лични. А в отговор на журналистически въпрос добави, че не знае какви са мотивите на премиера да гласува доверие на Росен Даскалов. Предложи тези въпроси да бъдат отправени лично към Бойко Борисов. Но все пак изясни, че отдавна лидерът на ГЕРБ настоявал за нови лица в политиката. Наскоро пък бил казал,че не е доволен от настоящите кметове на десетина града, сред които и Русе.

 

А относно уволненията в понеделник на зам.-кмета Димитър Наков, пиара Мария Иванова и директора на дирекция Нели Миткова, Пламен Нунев не бил наясно с мотивите. Депутатът добави още, че решението за избор на екип е право на кмета, но също така каза, че не са се виждали и чували десетина дни с Пламен Стоилов и не знае защо са тези уволнения.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design