ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Русе: Откриха обновената детска градина „Пинокио 2“

Общество
15.04.2019  |  15:43
1 425
Ремонтът е извършен изцяло с европейски средства
В официалната церемония участваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, народните представители от ПП ГЕРБ Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, кметът Пламен Стоилов

Обновената детска градина „Пинокио 2“ беше открита днес. В официалната церемония участваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, народните представители от ПП ГЕРБ  Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, кметът Пламен Стоилов, заместник-кметовете Страхил Карапчански и Димитър Наков, главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска, началникът на РУО-Русе Росица Георгиева, ръководителят на проекта Нели Миткова, заедно с екипа по проекта, представители на изпълнителите на строително-монтажните работи, представители на медиите, директорът на детската градина  Ценка Тодорова, родители, персонал и деца.

От обновените условия ще се възползват над 94 деца. Вложените безвъзмездни средства са в размер на 1 180 145 лева с ДДС. По проекта е извършен цялостен ремонт на сградата, внедрени са мерки за енергийна ефективност, благоустроени са дворните пространства. Изградени са  нови открити площадки за игра, спортна площадка и е озеленен целия двор.

Проект „Ремонт на пет общински учебни заведения в град Русе, включително прилежащите им дворни пространства“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие. Над 2 000 деца и повече от 200 души зает персонал ще се възползват от подобрените условия в обновените сгради по проекта.

 

 

 

 

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design