ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Пиян шофьор на боклукчийски камион подбра врата, калник и фар на Пежо

Крими
22.08.2019  |  11:59
453
Инцидентът станал малко след 7 сутринта завчера на кръстовището на ул. „Болярска“ и бул. „Съединение“

Досъдебно производство е образувано в сектор „Пътна полиция“ заради случай на установен водач на сметосъбираща машина, управлявал след употреба на алкохол. На 20 август около 7,10 ч. екип пътни полицаи са пратени на сигнал за ПТП с материални щети, настъпило на кръстовището на ул. "Болярска" и бул. "Съединение" в Русе. На адреса униформените са установили, че катастрофата е станала между специален автомобил - камион за сметосъбиране с марка «Рено Мидлум», управляван от 58-годишен мъж и лек автомобил «Пежо 308» с водачка на 52 г.

 

Полицаите изяснили, че до ПТП се е стигнало, след като водачът на специалния автомобил не е съобразил скоростта си на движение и не е контролирал непрекъснато превозното средство, като с дясната страна на камиона е закачил предната лява врата, преден ляв калник и фар на пежото, причинявайки имуществени щети. При последвалите проверки за употреба на алкохол на двамата водачи, на жената уредът отчел отрицателен резултат, но на 58-годишния мъж пробата показала  1.70 на хиляда в издишания въздух.

 

Той е бил задържан и конвоиран до болницата, където е дал кръвна проба за изследване. На водача са били съставени два акта за нарушения, материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е заведено досъдебно производство. Извършено химическо изследване на кръвната проба е установило концентрация от 1,85 промила, уточниха от полицията.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design