ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Протест в Спешната помощ, медиците искат нов конкурс за шеф

Общество
07.03.2019  |  13:52
497
Писмо до медиите контрира недоволните
русе протест в спешна помощ

Медици от Спешната помощ в Русе днес излязоха на протест. Според Анюта  Балевска, секретар на синдикалната организация, създадена през януари тази година към КНСБ, 80 на сто от общо  152-та служители от Спешния център стоят зад протеста. Той е в подкрепа на изпълняващия длъжността  д- р Недка Дикова. Тя зае поста преди два месеца след пенсионирането на д-р Пенка Бахчеванова, но след проведен конкурс от Министерството на здравеопазването се  оказва класирана на второ място, а за директор беше  избрана д-р Иванка Маринова. 

 

Анюта  Балевска уточни, че протестът не е срещу д-р Маринова, която е дългогодишен служител също като д-р Дикова, а се иска нов конкурс, защото проведеният е неправомерен, като изтъкна какво не е спазено. Освен това само за двата месеца, през които  д-р Дикова е била директор, са започнали да се случват отдавна чаканите положителни промени- на практика е имало пълна готовност да бъде въведен 7- часовият работен ден, / единствено в Русе служителите са на 8 часа/, били са разработени  нови графици за екипите и др.

 

Същевременно до медиите беше разпратено писмо от името на друга част от служителите, без да е приложен поименен списък или подписи. То  било изпратено до Министерство на здравеопазването и в него авторите   се обявяват в подкрепа на д-р Иванка Маринова и твърдят, че с назначаването на д- р Дикова обстановката в центъра се е дестабилизирала.

Подробности от мястото на събитието и исканията може да прочетете утре във вестник "Бряг".

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design