ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Пускат нощна тролейбусна линия от кв. „Дружба“, вижте маршрута и графика

Общество
07.05.2019  |  17:07
2 087
Билетът ще струва 1 лев, ще важат и картите
Русе нощна тролейбусна линия от кв. дружба
На снимките: Тролейбусът, който ще изпълнява курсовете, е специално брандиран; Разписанието на нощната линия; Момент от брифинга

 

От 10 май в Русе ще бъде пусната нощна тролейбусна линия от кв. "Дружба" до Централната ж.п. гара. Тя ще минава  по ул. "Даме Груев", бул. "Васил Левски", бул. "Христо Ботев", бул. "Цар Освободител", бул. "Ген. Скобелев", ул. "Борисова". Курсовете се изпълняват от 00:30 ч. до 03:10 ч. Това зам.-кмет по европейско развитие д-р Страхил Карапчански на брифинг за представянето на проекта "Иновативни решения за устойчива мобилност на хора в периферните градски квартали и товарна логистика без вредни емисии в градските центрове". Освен Карапчански, който е ръководител на проекта, в пресконференцията се включиха изпълнителният директор на "Общински Транспорт Русе" АД Александър Георгиев и екипът на проекта.

 

Предвижда се нощната линия да се изпълнява пилотно за период от една година. Придвижването на тролейбуса от/до депото до началото на основния маршрут на нощната линия ще се извършва по бул. "Трети март", ул. "Николаевска", бул. "Ген. Скобелев", бул. "Цар Освободител", бул. "Христо Ботев", бул. "Васил Левски", ул. "Даме Груев". Тролейбусът, който ще изпълнява курсовете, е специално брандиран, а с цел популяризиране на нощната линия са разработени информационни брошури и плакати, които съдържат подробно разписание на маршрутите и са достъпни във всички превозни средства на "Общински Транспорт Русе" АД.

 

Билетът за еднократно ползване на нощната линия ще струва 1 лв., както е и при останалите линии, които се изпълняват през деня. Към момента не се предвижда въвеждането на отделни месечни карти, които да важат само за нощната линия. Гражданите, които притежават карти за линии, които минават по този маршрут ще могат да ги използват при придвижването си с нощната линия, беше уточнено на брифинга.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design