ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе с рекорд в Голямото чистене /Снимки/

Общество
16.09.2018  |  10:35
900
Изнесоха се стотици тонове боклуци от зони за отдих, паркове, градинки, улици, пространствата около блоковете
Русе галин Григоров областен управител

Над 12 500 доброволци от русенския регион са се включили в тазгодишната кампания „Да изчистим България заедно“. Данните са обобщени към 15 часа вчера, става ясно от Областната управа. Това е своеобразен рекорд - с над 2000 души повече от миналата година. Включили са се множество фирми, ведомства, училища, неправителствени организации, както и много хора, почистили около блоковете си. Общото киличество изнесени боклуци се уточнява, но миналата година при по-малко участници, бяха събрани близо 290 тона. Сега се очаква тонажът да е по-голям.

 

Доброволците от Областната администрация заедно с представители на Асоциацията по ВиК  чистиха района от Пантеона на възрожденците по посока Руското консулство. Над 100 служители на Общината, водени от  заместник-кмета по комунални дейности Наталия Кръстева и директорът на дирекция „Екология и транспорт“ Георги Игнатов, се включиха в чистенето на Лесопарка, където бяха събани близо 90 чувала с отпадъци.

 

В национален план картината показва, че  в страната са били почистевни над 1150 места, като акциите са подкрепени от всички 28 областни администрации и 265 общини, които се включват ежегодно в организираната от bTV Media Group кампания, коментираха от Областната управа.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design