ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Шест безплатни социални услуги предоставя Общината до края на годината

Общество
17.02.2019  |  11:09
1 054
Помощта е предназначена за деца до 7-годишна възраст

 

       До края на 2019 г. продължава изпълнението на проект „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие“, който вече трета година предоставя безвъзмездно интегрирани социални, здравни и образователни услуги за деца и техните родители. Община Русе изпълнява проекта по ОП „Развитие на човешките ресурси 2014-2020г.“ като конкретен бенефициент на ресурс, който вече възлиза на 839 312 лв. с добавената една година.         

       В Здравно-консултативния център в сградата на Филиал „Светилник“ на ДГ „Червената шапчица“ в кв. „Чародейка“, на ул. „Тодор Икономов“ №1 и в Комплекс за интегрирани социални услуги за деца в кв. „Дружба“, ул. „Н. Вапцаров“ №20 се предоставят 6 интегрирани социални услуги за деца от 0 до 3 и от 3 до 7-годишна възраст и техните родители: „Здравна детска  консултация и дейности по превенция на заболяванията“, „Психологическа подкрепа и консултиране на бъдещи и настоящи родители за формиране и развитие на родителски умения“, „Индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания“, „Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване училищната готовност на децата за равен старт в училище“ и „Ранна интервенция на уврежданията, пряка работа с децата с увреждания и техните семейства, в т.ч. рехабилитация и дейности по консултиране, обучение и мобилна работа с детето в неговия дом“.

        За 850 дни от изпълнението на проекта досега обобщените резултати показват, че най-малко 1000 семейства от целевите групи са обхванати в шестте социални услуги за времето 01.09.2016 г.-31.12.2018 г. Потребителите получават безплатно консултации за формиране на родителски умения; семейно консултиране и подкрепа.

        Повече от 1600 родители еднократно или дългосрочно са получили индивидуална грижа чрез психологически и юридически съвети; групова работа за деца и родители.

250 деца от 0 до 3 години посещават редовно Здравна детска консултация, в която педиатър и медицинска сестра следят развитието им, провеждат беседи за превенция на заболяванията, посещават децата в техния дом.

        Специален педагог предоставя индивидуална педагогическа подкрепа на 89 деца във възрастовата група 3 - 7 години, които имат различна степен на увреждане.

Специалисти по ранна интервенция на уврежданията провеждат рехабилитация и консултации с 209 деца от 0 до 3 години; обучения на техните родители, посещават детето и семейството в неговия дом.

 

       

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design