ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Шофьор без „Гражданска“ едва не уби 5-годишния си син

Крими
08.07.2019  |  12:57
840
Заби колата си в метален стълб след зрелищна каскада по бул. "Хр. Ботев“
Снимка Фейсбук: Валентин Великов

Петгодишно дете едва не загина в автомобилна каскада в петък през нощта.  Инцидентът станал около 23:10 ч. на бул. „Христо Ботев“, на около 10 метра преди пътен възел с бул. „България“, в посока центъра на града. Момчето пътувало в автомобил „Ситроен“, управляван от баща му, 47-годишен русенец. По информация на МВР колата се отклонява вдясно от платното, блъскайки се в тротоара, след което отново вдясно напуска пътя, завъртва се и се  блъска със задната лява страна в метален стълб от тролейбусната мрежа. Според полицаите шофьорът не е съобразил скоростта на движение с широчината на пътното платно и релефа на пътя.

Изпратените на място полицаи установили, че колата е с ямболска регистрация, която обаче била служебно прекратена от 11 февруари 2019 година заради неплатена застраховка „Гражданска отговорност“. Алкохолната проба на водача била положителна, дрегерът отчел 0.99 промила.

След катастрофата водачът и детето са откарани в болница за преглед. Момчето е с контузия на лицето, а мъжът се отървал с  фрактури на прешлени и разкъсно-контузна рана на слепоочието.  Срещу водача е образувано бързо  производство и са му съставени актове.

 

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design