ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Силен старт на кинолекторията от Арт салона „Любов и вино”

Култура
03.02.2015  |  14:49
332
Първият филм препълни зала „Европа“ на Доходно здание в Русе. Снимки: Арт салон "Любов и вино"

 

Първият филм от кинолекторията на Арт салон „Любов и вино“ препълни зала „Европа“ на Доходно здание в Русе.Началото бе поставено с шедьовъра на Франко Дзефирели „Ромео и Жулиета".Режисьорът Коста Биков представи на почитателите на седмото изкуство филмите,включени в цялата програма. Тази вечер  кинолекторията продължава с филма „Любовта на русокосата“ на Милош Форман, отново в зала „Европа“ на Доходно здание, начало 18:00 ч, вход свободен. В рамките на Арт салон „Любов и вино“ е изложбата на Огнян Балканджиев „Любовни писма“, която се открива тази вечер, във фойето на Доходно здание от 17.30 часа с участието на Александър Миланов-тромпет и Мария Атанасова-китара. Отново тази вечер  русенци и гости на града ще могат да се насладят и на чаша вино, предоставено от винпром „Седем поколения“.

В рамките на Арт салон „Любов и вино“ е и кампанията за любовни послания в бутилка, поставена в МОЛ-Русе. До сега има събрани над 1200 послания, което налага закупуването и поставянето на още една, съобщиха от ОМД-Русе, организатори  на инициативата. Ще припомним, че в края на кампанията двете бутилки ще бъдат ритуално пуснати във водите на р.Дунав.


Арт салон „Любов и вино“се организира от Община Русе,Общинска фондация „Русеград на свободния дух“, ОП „Русе арт“, ДТ „Сава Огнянов“  и Общински младежки дом-Русе.
 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design