ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Русе: Силно международно участие в иновативното младежко ЕКСПО

Общество
13.05.2019  |  15:45
345
Майските празници на науката и иновативния форум продължават и утре
Русе младежко иновативно експо

 

21-ите майски празници на науката и IV Иновативно младежко ЕКСПО бяха открити днес в Русенския университет „Ангел Кънчев“, като ще продължат и утре. Иновативното младежко ЕКСПО събира за втора поредна година участници от Франция, Португалия, Малта, Румъния, Литва и други европейски страни, за да представят своите продукти. Близо 40 екипа от институти на БАН, университети и гимназии са подали заявки за събитието. Участници са също и  български и европейски стартиращи фирми, студенти по предприемачество в магистърски програми; носители на награди за бизнес планове; студентски клубове и лаборатории, клубове от средни училища, които ще покажат нови продукти, идеи или услуги.

 

Инициативата се провежда от Академичното ръководство и Студентския съвет на Русенския университет „Ангел Кънчев“ под егидата на Министъра на образованието и науката на България. Домакин е ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, който приветства участниците. С приветствие се включи и кметът на община Русе Пламен Стоилов: „Гордеем се с нашите студенти и вярвам, че с всяка изминала година това прекрасно събитие ще  се радва на все по-голяма посещаемост“. От своя страна областният управител Свилен Иванов иванов коментира усилията да се пополяризират иновациите от Русе и страната, и приносът на на младежкото ЕКСПО за това.

 

На официалното откриване присъстваха и председателят на Общото събрание на РУ Велизара Пенчева, народните представители от ГЕРБ Светлана Ангелова и Андриан Райков, зам.-областният Валентин Колев и др. В програмата ЕКСПО е съпътствано от финалния етап от Студентската научна сесия "Best Paper Crystal Prize", където ще се представят най-добрите доклади по секции. Второто паралелно събитие ще бъде дискусионен форум "Световно кафене: Диалози за образованието" в зала 2 на Канев център. Отделните екипи ще имат по три минути на сцената на Канев център, за да представят своите разработки пред публиката и да покажат ползите от тях. Презентациите започнаха в 15 часа и ще приключат с церемония по сертифициране на всички участници в  #ЕКСПО4.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design