ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: След очните прегледи, на Централния пазар безплатно ще мерят кръвната захар /Снимки/

Здраве
19.10.2018  |  11:48
1 307
Новата здравна инициатива ще е посветена на Световния ден за борба с диабета
Русе очни прегледи на централния пазар

 

На 14 ноември - Световен ден за борба с диабета, на площада на Централния пазар в Русе специалисти от "Медика" Русе безплатно ще измерват кръвната захар на желаещите. Тестовете ще са от 11 до 13 часа, а лекарите ще дадат и професионални консултации. Това съобщиха от "Общински пазари"-Русе, след като на пазара лекар-офтамолог от отделение очни болести на УМБАЛ "Медика"-Русе прегледа неспирната опашка от хора, желаещи да прегледат и профилактират зрението си.  Както предварително съобщихме, здравната инициатива е съвместна на"Общински пазари", УМБАЛ "Медика", ПГСАГ "Пеньо Пенев" - Русе и БЧК - Русе.  Тя беше посветена на Деня на зрението и Световния ден на художниците .По време на тестовете  ученици от различни класове в ПГСАГ "Пеньо Пенев" рисуваха картини по темата "Виж ме".

 

Доброволците от БЧК - Русе почерпиха всеки прегледан със здравословен подарък- биологично отгледани моркови, производство на регионални фермери. Участвалите млади художници получиха вкусни и полезни за призванието си награди от административния директор на лечебно заведение "Медика"  Алисе Муртезова ,и от домакина на инициативата Кунчо Кунчев - Управител на "Общински пазари" - Русе.

 

Всички картини са подарък от учениците към организаторите и участниците на това събитие, в знак на благодарност към проявеното внимание, и ще носят слънчевата енергия и сила на младите художници, като бъдат поставени във фоайетата на лечебно заведение"Медика", администрацията на "Общински пазари" - Русе и на БЧК. Домакините и техните партньори, обещават все така широка подкрепа и грижа за здравето на всички русенци, с обещанието за нови инициативи и различни мероприятия още тази есен.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design