ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: София помага за трайно решение по отводняването на бул. „Липник“

Общество
28.02.2019  |  10:59
309
ВиК -Русе ще инвестира над 112 млн. лв. в нови водопроводи и канализация
николай нанков в русе

 

„Русе е безпрецедентен образец и най-добър пример за успешно реализирани европейски проекти“. Това заяви  Андрей Новаков – член на Европейския парламент от групата на ЕНП/ГЕРБ, на гражданския диалог, проведен в зала 2 на Канев център на тема „Европа в нашия дом“. Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пък открои Община-Русе като отличен бенефициент по Оперативните програми. В дискусията участваха също Пламен Нунев - областен координатор и народен представител от ГЕРБ, кметът на община Русе Пламен Стоилов, заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, общински съветници, кметове на общини и кметове на кметства от Русенска област.

 

Обсъдени бяха значими за Русенския регион теми, като присъстващите получиха уверение, че предстои избор на изпълнител на строително-монтажните работи и на строителния надзор за Автомагистрала „Русе-Велико Търново“ и също така, че Северна България е ключова в следващия програмен период. Преди това заместник-министърът проведе работна среща с кмета на Община Русе и неговия екип. Стана ясно, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще осигури средства в размер на близо 650 хил. лв., които ще подпомогнат дейностите за отводняването на проблемния участък при поройни дъждове в Русе - ЖП подлеза на булевард „Липник“, в участъка от ул. „Дебър“ до ул. „Мъглиж“.

 

„Тази подкрепа е изключително ключова за участъка, тъй като ще осигури необходимата основа за проекта с европейско финансиране, чрез който предстои да рехабилитираме изцяло булеварда“, заяви Стоилов. Тема на разговор беше и спечеленият от ВиК проект по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г. за изграждането на модерна канализационна система в кварталите „Средна кула“ и „Долапите“, като с това ще се разреши дългогодишен проблем за жителите в двата русенски квартала. Освен този приоритет, са предвидени още подмяна на водопроводи, разположени на 47 улици в централната градска част, като ремонтите е предвидено да започнат най-късно до средата на настоящата годината. Инвестицията ще е за над 112 млн. лв.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design