ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Спретнаха атрактивен хокей с 12 гола, включи се и публиката /Снимки/

Общество
02.12.2018  |  12:23
293
Някои от зрителите се оказаха майстори, успяха да финтират вратарите
хокей на лед в Русе

 

12 гола си вкараха Белите и Червените от  детския отбор по хокей на лед на ЦСКА, който проведе демонстративен мач на ледената пързалка в Русе. Атрактивната игра и головете донесоха много емоции на публиката, като след мача някои ентусиасти "се включиха" на терена да покажат майсторство с шайбата наред със състезателите. Оказа се, че сред зрителите има и майстори, които успяха да финтират вратарите.

 

Младите спортисти на ЦСКА от Белия отбор се наложиха след много оспорвана битка със 7:5 над "червените" си колеги.  По време на мача представител на хокейния ЦСКА разкри пред публиката тайнството на играта и ползата от този вид спорт.  Макар и все още не чак толкова популярен в България, хокеят е чудесен пример за колективен и активен спорт, който развива двигателните качества на детето, осигурява му добра координация и бърза ориентация, както и морални и игрови качества, коментират в спортния бранш.

 

Медиците пък са категорични за положителното въздействие на ледената пързалка върху дихателни проблеми, бронхити и заболявания като астмата. Гостуването на младежкия хокей на ЦСКА, което беше за първи път в Русе, беше част от програмата на RUSE ICE RINK и RUSE ICE FEST, и се осъществи с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“. 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design