ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Русе: Страхотен джаз ще има тази година на „Уикенд туризъм“

Общество
13.05.2019  |  14:34
330
Ще гостуват утвърдени музиканти от страната и чужбина, обявиха имената
Glo Bal Kan project ще свирят на 17 май, песните изпълнява Богдана Петрова, която спечели първия сезон на музикалния формат „България търси талант”. Снимка: Фейсбук

 

 

15-ото по ред туристическо изложение „Уикенд туризъм Русе“ и съпътстващия го 12-и Фестивал на туристическите анимации  ще се проведат 16  до 18 май. За първи път на туристическото изложение  ще се проведе и „Джаз уикенд“. Това съобщиха организаторите и дадоха подробности за програмата.

 

Русенци и гости на града ще имат възможност да чуят и видят на сцената на Доходно здание едни от най-вълнуващите джаз-изпълнения: на 17 май на сцената ще излязат изпълнителите от Glo Bal Kan project. Групата  е сформирана през есента на 2017 година. В нея участват утвърдените музиканти Недялко Недялков – кавал, Владимир Кърпаров – саксофон, Петър Миланов – китара, Стоян Янкулов – Стунджи – ударни, а песните изпълнява Богдана Петрова, която спечели първия сезон на музикалния формат „България търси талант”.

 

Концертната програма ще продъжи с изпълнения на Дует SENZA – Португалия.  Catarina Duarte (вокал) и Nuno Caldeira (китара) за около 2 години са пропътували 5 континента и са изпълнили повече от 80 концерта по целия свят. Те са музиканти и пътешественици, които композират песни, вдъхновени от своите пътувания по света. Тайната, казват те, се крие в интензивността, с която живеят, в пътуващите преживявания и тяхната отдаденост и страст към музиката. Като музиканти и пътешественици, те „пренасят“ своите страсти, местата, които са посетили и хората и преживяванията си по света в своите дискове. На 18 май на Голямата сцена на Доходно здание ще бъде концертът на Теодосий Спасов заедно с Биг Бенд-Русе. Билети за концертите се продават на касата на Доходно здание.

 

Международното туристическо изложение „УИКЕНД ТУРИЗЪМ“ и Фестивала на туристически забавления и анимации се организират от Община Русе, общинско предприятие „Русе арт“ с подкрепата на Министерство на туризма на Република България и са във връзка с политика на министерството за промотиране на региона и страната като целогодишна туристическа дестинация, коментираха от Общината.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design