ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: „Танцова магия“ от Ценово се върна от Патреш с плакет и грамота

Общество
14.11.2017  |  15:40
452
Ръководителката на формацията Камелия Леонова получи специалната грамота на журито за хореографията на танца „Ширто“

Изключително голямо признание получиха ценовските танцьори от „Танцова магия“ във великотърновското село Патреш. Там се проведе третото издание на Фестивала на детското и младежко изпълнителско изкуство „Нашите деца хубави“. Изпълнителите от Ценово се представиха с три танца. Публиката, изпълнила до краен предел залата в местното читалище, горещо аплодира изпълненията на хората „Петрунино“ и „Гъмзовяна“. „За фестивала специално подготвихме и нова продукция – „Ширто“. В изпълнението са включени типично български народни инструменти и атрибути, които символизират фолклорните традиции. Още в самото начало зрителите станаха от местата си и започнаха да играят. След финалния поклон на танцьорите залата избухна в нестихващи и продължителни ръкопляскания“, не скри радостта си от успеха ръководителката на танцовата формация Камелия Леонова. Тя получи специална грамота на журито за хореографията на „Ширто“. Танцьорите от „Танцова магия“ бяха удостоени с плакет и грамота за блестящото си представавяне.

 

Във фестивала са участвали повече от 30 групи от цялата страна, като регламентът позволява изпълнения на всякакъв вид изкуство. Своите умения са представили както деца от детски градини, така и групи от абитуриенти.

 

Изпълнителите от „Танцова магия“ започват активни репетиции за коледно-новогодишния концерт, с който ще закрият изключително успешния си творчески сезон.         

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design