ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Теодор Цветков извади кръста, посвети наградата си на деца с увреждания

Общество
06.01.2018  |  14:38
2 050
Кандидатите бяха 27, петима бяха на 18 години, най-възрастният - на 46
Русе хвърляне на кръста

 

Рекорден брой желаещи имаше на днешния Йордановден в Русе да извадят кръста от Дунава - 27. Петима от тях бяха на 18 години, най-възрастният – на 46. Най-бърз беше 23-годишният русенец Теодор Цветков - той стигна пръв до кръста и го извади от реката.

 

Той е треньор по плуване и помага на деца с увреждания в Спортното училище, като посвети наградата си на тях. Както вече е известно,  Теодор Цветков се е посветил да помага на нуждаещи се. На 28 декември той благотворително преплува езерото на Текето, като зрителите събраха лепта от близо 3000 лева за рехабилитацията на малката Мартина от Банско, която се лекува в турска клиника.


Днес е вторият път след 2016-а година, в който Теодор скача във водите на Дунав и вади кръста. Кметът Пламен Стоилов го поздрави и му пожела здраве и нови успехи. По традиция на Йордановден Русенската Митрополия и Община Русе организират Богоявленски водосвет. Началото на литийното шествие бе дадено пред Катедралния храм „Света Троица”.

 

В чест на празника беше строена и почетна рота под музикалния съпровод на Общински духов оркестър – Русе. Богоявленският водосвет беше извършен от Н. В. Пр. Русенски митрополит Наум, който поръси знамето, войската и присъстващите за здраве и благополучие.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design