ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Ученици и полицейски шеф дискутираха безопасното сърфиране в Интернет

Общество
31.01.2018  |  13:06
2 021
Старши инспектор Петър Ванев даде конкретни професионални съвети на осмокласниците от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“
СУЕЕ Св. Константин-Кирил Философ
Снимки: Пресцентър на ОДМВР – Русе

Учениците от 8 клас в СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ и старши инспектор Петър Ванев - началник група в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР – Русе, проведоха дискусия как най-сигурно и безопасно се „живее“ в глобалната мрежа Интернет.

 

Тийнейджърите получиха конкретни професионални съвети как и защо да предпазват личните си данни и поверителната си информация в нета, как се създават силни и слаби пароли, и защо е необходимо да внимаваме с тях, как се използват безопасно профилите в социалните мрежи, как да поддържат сигурна комуникация и кръг от приятели в тях.

 

Децата разбраха какви са реалните опасности и последиците от грешките, които най-често се допускат в общуването в интернет, как да се предпазват от това да не станат жертва на тормоз, измама или други престъпления.

 

Младежите чуха и най-важното правило, по което им остана да поработят и „за домашно” – за всички въпроси, които ги интересуват, вълнуват или притесняват, в мрежата или извън нея, винаги първо да се доверяват на най-близките си и да разговарят със своите родители, близки приятели или преподаватели.  

 

Още в началото на срещата инспектор Ванев акцентира на това, че трябва да се насърчава позитивната, безопасна и отговорна употреба на интернет и мобилните технологии, защото това е съвременният начин, чрез който подрастващите, а и не само те, се обучават и повишават своята грамотност, общуват.

 

 

Младежите пък споделиха, че мобилното устройство (лаптоп, таблет или смарт телефон), както и социалните мрежи, са вече важна част от ежедневието им. Те зададоха и въпросите си  към старши инспектор Ванев за някои интересни за тях моменти от сигурността в глобалното пространство, както и извън Мрежата.

 

Срещата беше по инициатива на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ в Дните на дигитално-медийната грамотност /29 -31 януари/ и с нея в аванс беше отбелязан Деня за безопасен интернет, който е на 6 февруари, уточниха от полицията.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design