ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Русе: Увеличават се случаите на заболели от рак на кожата

Здраве
29.05.2019  |  13:14
824
Търсете консултация с дерматолог при хронична рана, призова д-р Камен Кожухаров, директор на онкодиспансера в града
д-р Камен Кожухаров онкодиспансер русе

 Д-р Камен Кожухаров, директор на Комплексния онкологичен център в Русе, днес предупреди на нарочен брифинг, че в града има  тенденция към увеличаване на заболелите от рак на кожата. В Русе през изминалата 2018 година новооткритите случаи са общо 230,  като броят на мъжете и жените е равен - 115 на 115. През  2017 г. повече от  новоткритите заболели с рак на кожата са били мъжете - 117, докато броят на жените е бил 90, а поглед към статистиката от 2016 показва отново повече заболели мъже - 132 -ма при 69 жени.

 

Според д-р Кожухаров, тази тенденция може да бъде обяснена със застаряването на населението  и твърде интензивното плажуване при  по-старите поколения. Той беше категоричен, че цифрите не трябва да стряскат хората, но настоя за консултация с дерматолог при хронична рана. Д- р Кожухаров поясни, че здравословен тен може да бъде добит за седмица и разкри, че не е желателно през горещия период тялото да бъде оставено без материя, била тя дори полупрозрачна, и добави, че самият той ходи на плаж с тениска. Даде съвет и как да бъде открит най-подходящият слънцезащитен крем,  в зависимост от типа кожа - когато намажем  с крем  участък върху вътрешната част на ръката  и оставим половин час на слънце, можем да бъдем сигурни, че кремът действа, ако се открива разлика в тена.

 

Рисков фактор за злокачественото образувание е наситеността на кожата с меланом и в тази връзка уточни, че по- уязвими са светлите хора. На плажа не бива да стои прекалено дълго и да се допусне изгаряне на кожата, да се ползват слънцезащитни кремове, а след излизане от водата да се положи отново крем, посъветва той и поясни, че  съветите му са предназначени и за планинарите.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design