ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Вечер на Хари Потър завихря магически приключения в библиотеката

Култура
02.02.2015  |  19:12
322
Ще има състезания и награди, участниците могат да се облекат в подходящи за вечерта костюми

Русенската регионална библиотека „Любен Каравелов“ се включва в първата международна Нощ на Хари Потър (Harry PotterBook Night).

    На 5 февруари от 18 ч. в Детския отдел на библиотеката ще се проведе Вечер на Хари Потъредно приключение в света на най-известния малък магьосник. Целта на организаторите е да насърчат четенето сред децата и да популяризират книгите за Хари Потър, които печелят все повече почитатели в цял свят.

    Участниците в събитието ще се състезават по отбори, като отговарят на въпроси и се включат в образователни игри, решаването на забавни задачи, свързани със съдържанието на книгите за Хари  Потър.

    Всички, които обичат да рисуват, имат възможност да се включат в събитието като донесат свои илюстрации на героите на Джоан Роулинг. Почитателите на Хари Потър могат да се облекат в подходящи за вечерта костюми, най-добрите от които ще бъдат отличени с награди.

    Поредицата книги за Хари Потър е сред най-успешните в света. От излизането на първата от седемте книги през 1997 г. са продадени между 400 и 450 милиона копия в цял свят. Фентъзи романите са преведени на 73 езика. Изключително високи приходи регистрират и екранизацииите на творбите на Джоан Роулинг.

Инициатор на международната Нощ на Хари Потъре британското издателство „Bloomsbury“, което публикува всички книги на известната писателка Джоан Роулинг за Хари Потър. Освен във Великобритания, различни инициативи, посветни на малкия магьосник, ще има и в много други държави. Над 7 000 са подадените заявки за участие в инициативата, една от които е тази на Русенската библиотека.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design