ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Русе: Веселин Маринов, „Тоника Домини“ и Богдан Томов на концерта за „Дунарит“

Общество
12.05.2019  |  12:01
644
Навършиха се 116 години от основаването на емблематичното предприятие
Веселин маринов концерт

 

С празничен концерт беше отбелязана 116-годишнината от основаването на „Дунарит“ АД – Русе. Концертът се проведе в зала „Монбат Арена“, а музикалната програма беше изпълнена с неповторимите и незабравими хитове на Веселин Маринов и „Тоника Домини“. Водещ беше Богдан Томов, който в още в самото начало на концерта зарадва публиката със свое изпълнение. Сред имаше представители на държавната и местна власт, на множество институции и фирми. На тържеството зам.-кметът по устройство на територията на община Русе инж. Димитър Наков връчи на изпълнителния директор инж. Петър Петров поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов и подари картина. Наков приветства присъстващите и поздрави ръководството на дружеството.   „Щастлив съм да споделя днешния ден с вас, защото 116 години са един внушителен период, благодарение на който днес заемате важно място в икономическото развитие на града“, каза зам.-кметът и пожела на служителите и на целия екип на Акционерно дружество „Дунарит“ много успех и упоритост.

 

Тук беше и зам. областният управител Валентин Колев, който подари на инж. Петър Петров сребърен плакет на Св. Георги Победоносец и му връчи поздравителен адрес от името на областния управител Галин Григоров, в който се казва: „Уверен съм, че ще продължите с професионализъм, отговорност и принципност да работите все така активно за развитието на едно от най-емблематичните не само за региона, но и за страната предприятия, като по този начин спомагате за просперитета на област Русе и благополучието на нейните жители!“

 

Дружеството е основано през 1903 година като фабрика за барут. От 2005 година предприятието функционира като частно акционерно дружество. През годините “Дунарит” се развива и утвърждава като производител на детониращи шнурове, противотанкови и противопехотни мини, артилерийски и авиационни боеприпаси. Успоредно с усъвършенстването на военните продукти започва производството на продукция за граждански цели: оборудване за зъботехнически лаборатории, машини за поддръжка и ремонт на релсови пътища, автомобилни уредби за ВВГ “Пропан Бутан”, пластмасови детайли и инструментална екипировка. Днес “Дунарит” АД е познато на международните пазари като дружество с традиции, съхранило опита на поколенията в проектирането, производството и търговията на военна и машиностроителна продукция.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design