ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Вижте как младо семейство разкраси пред блока с декоративен зоокът /Снимки/

Общество
23.04.2018  |  11:39
5 313
Миниатюрната зоологическа градина е от разрязани, оформени и боядисани стари гуми, правена е вечер след работа, съседи улеснили грижата за направеното, подарили косачка
блок чавдар войвода Русе

Тревната площ пред блок "Чавдар войвода" в Русе си поделят костенурка, охлюв, гущер, и още -  шарен папагал и два лебеда-бял и черен. В центъра на тяхното общество е разположен кладенец, а усмихнато слънце им се радва целогодишно.

 

Целогодишно, защото и животните, и кладенецът, и самото слънце са направени от стари автомобилни гуми, разрязани, оформени и боядисани така, че да се спират минувачите и колите, които преминават по тихата уличка зад блока.  

 

Това пише днес русенският вестник "Бряг" и разказва: Пъстър папагал все едно е готов да ви  закача от клетката си; костенурка, в чиято коруба растат цветя; лебеди в оградено с камъни езеро, а изрязаните външни гуми около тях са като цъфнали в него лилии; охлюв, тръгнал на спокойна разходка по тревата.

 

И още - слънце, направено от  оцветена в ярко жълто гума с набодени по нея кенчета (лъчите му), с бляскави очи  от компактдискове; в центъра на композицията - кладенец с боядисани в червено гуми за покрив; градинка от срязани наполовина гуми,оформена като гигантско цвете, в чиято вътрешност растат червени иглики и зелени сукуленти. 

 

 Миниатюрната зоологическа градина е сътворена от младото семейство Георги и Теодора Йорданови, обитатели на бл."Чавдар", разказаха съседи. Миналата година, веднага щом времето станало по-топло, те се заловили да осъществят идеята си и всяка вечер, след работа, оформяли от събраните стари гуми обитателите на бъдещия зоокът.

 

Идеята взели от сайт в интернет и се трудели неуморно в продължение на 3-4 месеца, докато сътворят градинката. А техните съседи прегърнали идеята и решили, за ги улеснят в грижата за направеното, да им  подарят  косачка.

 

Речено- сторено, събрали пари и закупили уреда, а грижата за поливането поемат ,когато младото семейство не е в града. Все още не е достатъчно топло, за да цъфнат всички цветя и градинката да добие пролетния си цветен ансамбъл, но вече се показват първите иглики.

 

Съседът, който често ги отменя в поливането и хигиенизирането на декоративния зоокът, сподели,че те са скромни хора и отказват телевизионни репортажи за тях.Факт е обаче, че сътвореното от техните ръце радва и деца, и възрастни. А когато една красива идея е в състояние да обедини хората  даже само от  един вход, това вече заслужава внимание и адмирации.

 

Както заслужава адмирации и това, че си готов да отделиш време и средства ,за да опиташ  да зарадваш другите. Сега остава хубавата градинка да бъде опазена от вандалски прояви, за може дълго време задружно да съжителстват белия и черен лебед, охлювът и костенурката, и гущерът и папагалът.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design