ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Вижте какво шоу си спретнаха в Ценово /Снимки/

Общество
12.07.2019  |  15:00
591
Покрай атракциите, на Фестивала на приятелството беше решена кръстословица с народни обичаи, разкри се приказната съкровищница на етносите и т.н.
ценово фестивал на проятелството

 

Вълнуващо шоу си спретнаха деца и ученици в двора на ОУ „Христо Ботев“ в Ценово. Най-атрактивно и емоционално протекоха състезателните игри, представени от „Спортуваме заедно“ под ръководството на Теодора Кръстева. Не само участници в групата, но и повечето от учениците се включиха в надпреварата.  Организаторите бяха подготвили нетрадиционни дисциплини – носене на яйце с лъжица в уста, надбягване с кокили, скачане с чували. Участници и зрители се забавляваха от сърце като аплодираха своите любимци.

 

„Спортуваме заедно“ беше част от заключителния етап на Фестивала на приятелството от проекта „Учим, творим и се забавляваме заедно“, финансиран  от Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства. В третия фестивален ден се изявиха представители от четирите работни групи, които представиха част от наученото през учебната година. На импровизираната сцена първи се изявиха участниците от „Приказна съкровищница“ с ръководител Диана Тодорова.

 

Момичетата и момчетата разказаха популярни народни приказки от различни етноси, обединени в „Градината на народите“. Децата останаха изключително радостни от факта, че във финала на всяка от приказките доброто винаги побеждава над злото.  Членовете  на „Фолклорна етнопалитра“ под ръководството на Емилия Билева решаваха кръстословица за народните обичаи, празници и предания. Навсякъде празниците са еднакви, но носят различни имена, като при всеки етнос празниците обединяват и събират хората. Участниците от „Работилница на приятелството“ с ръководител Денислава Радинова достигнаха до извода, че добродетелите при всеки народ са едни и същи.

 

Ръководителите на групи връчиха на участниците сертификати  и медали за успешното приключване на проекта Всички с интерес разгледаха и подредената фотоизложба за дейностите през учебната година. „Участниците в проекта с действията се обединиха около основната теза, че всички сме единни в многообразието. По този начин между различните етноси се разрушават прегради и се изграждат мостове на приятелството“, каза в заключение Камелия Леонова – директор на училището и ръководител на проекта.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design