ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Започна ремонтът на Централния пазар, събарят последните стари сгради

Общество
16.04.2018  |  11:36
455
С 305 000 лв. строят покрит базар със складове и магазини
Стартира прочистването на района от остарелите тараби

 

Започна събарянето на последните останали стари сгради на Централния кооперативен пазар, пише днес русенският вестник "Бряг". Те се намират в  северозападната част на тържището. Строителството е част от програмата за развитие на „Общински пазари”, където е заложено извършване на първи етап от изграждането на покрит базар за промишлени стоки,  на мястото на складове от група № 18.

 

Стойността на предвиденото изграждане е 305 000 лв. и ще се извърши със собствени средства на „Общински пазари”. Както вече беше оповестено, ще бъде построена сграда с площ 350 кв.м. Там ще има покрита външна площ за търговия и стокови складове и магазини, с модерен вид и с нова инфраструктура и инсталации. Обектите ще имат дограма на цялата си фасада, топлоизолирани външни стени, енергоспестяващо осветление, нови настилки, навесна част и ролетна щора на фасадата към алеята.

 

 Всеки обект ще разполага с навес пред магазина за разполагане на допълнително количество стоки и извършване на търговска дейност и на открито. След цялостното завършване на проекта по реконструкция на група 18 от Централен пазар през 2019 г. се предвижда възвръщаемост на инвестицията в рамките на 7 години, благодарение на разширяване на търговските площи, възможността за привличане на нови наематели и подобряване на общия вид на най-голямото открито търговско средище в Русе.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design