ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Русе: Започна ученически онлайн конкурс за предприемачи

Общество
15.04.2019  |  12:12
284
Със своите бизнес идеи в него могат да участват младежи от 14 до 18-годишна възраст

Онлайн конкурс за ученици "Имам бизнес идея" стартира днес Областният информационен център в Русе. Конкурсът е част от Общата инициатива на Мрежата за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове и от инициативата на Европейската комисия „Европа в моя регион 2019“. Подобен тип надпревара се организира за пръв път, информираха от  ОИЦ –Русе.

Конкурсът, който ще протече във Фейсбук, е  насочен към младежи от 14 до 18-годишна възраст, които трябва да представят своите бизнес идеи в рамките на 2-минутен видеоклип. ОИЦ ще създаде събитие в социалната мрежа, където ще бъдат публикувани подробности за регламента и два активни линка. Единият от тях съдържа подробности за регламента, а  от другия може да се изтегли  декларация за информирано съгласие.    Участниците трябва да изпратят чрез месинджър клиповете си, заедно  със снимка/сканирана версия на попълнената декларация на организатора на събитието, както и данните на участника(имена, клас ,училище,град, телефон и електронен адрес за обратна връзка.).

Крайният срок за изпращане на видеоматериалите е 12 май включително. От клиповете се очаква оригинално и креативно представяне на бизнес  идеята, която трябва да носи потенциал за развитие и да е логически и последователно обоснована в клипа. На 13 май  на страницата във Фейсбук ще бъдат качени клиповете, като задължително условие е в тях да не се рекламира продукт или услуга, освен това са недопустими  обидни или политически послания. След качването им започва онлайн гласуване  чрез харесвания (лайкове), но се отчитат само реални лайкове на клипа в събитието, а не например изразено чрез емотикони одобрение.

До 10:00 часа на 23 май е крайният срок за гласуване, а манипулирането на лайкове по какъвто и да е начин ще  води до дисквалифициране на участника. Първите десет, получили най-много харесвания, ще бъдат наградени с тонколони, а първите двама ще могат да пътуват до София с посещение в „София Тех Парк“. Там те ще участват в специално организирано събитие и  ще се запознаят с бизнесмени.

Обявяването на победителите и награждаването ще стане от 28 май до 1 юни 2019 г.  Резултатите ще могат да се видят на Фейсбук страницата на ОИЦ-Русе и на Единния информационен портал за Европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design