ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русе: Започват два нови възлови ремонти, вижте кои

Общество
16.10.2018  |  15:39
708
Утре са първите копки
русе подлез до метематическа гимназия Баба Тонка

 

Първа копка на обект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходен подлез при Математическа гимназия „Баба Тонка" ще бъде направена утре, съобщиха от Общината. Ремонтът на подлеза е една част от втория етап на големия проект „Интегрирана система за градски транспорт". Тази дейност ще струва  над 507 хиляди лв. Подлезът попада в зона за въздействие с високи обществени функции. Със завършването на започнатия през 1989 г. строеж ще се осигури безопасност при движение и достъп до обществен градски транспорт на ученици и живеещи в района на Математическа гимназия „Баба Тонка“, коментират от Общината.

 

Също с  първа копка утре ще се даде старт и изграждането на  надлез между кварталите „Родина" 3 и  „Чародейка", който също е етап от транспортния проект. 1 142 128  лв. ще струва  пешеходната връзка-надлез между „Родина 3“ и „Чародейка“. Тя ще  улесни и обезопаси преминаването на пешеходци между кварталите през бул. „България“, които отиват към спирките на градския транспорт.

 

Бул. „България“ е денонощно натоварено трасе, поемащо транзитния автомобилен трафик от и към Дунав мост, част от еврокоридор 7. Разположените в съседство територии са неблагоустроени, като релефът се характеризира с голяма денивелация. Обектът попада в зона за въздействие с преобладаващо социален характер и e елемент на предвидените по плана мероприятия за възстановяване и развитие, както и на плана за развитие на Общината за периода 2014-2020 г.

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design