ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русенци са най-добрите щангисти на България за 2018 година

Спорт
27.12.2018  |  15:49
530
Ангел Русев и Стилян Гроздев оглавиха класацията на Българската федерация по вдигане на тежести

   Двама русенски щангисти оглавиха класацията „Най-добър щангист на България“ за 2018 година. Отличието за най-добро представяне през изминалата година отиде при 17-годишния Ангел Русев. Негов подгласник стана съотборникът му Стилян Гроздев. И двамата млади щангисти са състезатели на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе, където техни треньори от години са Кръстина и Радослав Атанасови.

     Припомняме, че Ангел Русев стана европейски шампион до 17 години, а при мъжете се нареди на пето място на европейско първенство и шести на световното в Ашхабад, където подобри пет световни рекорда в своята възрастова група. Ангел е сред номинираните и за Най-добър млад спортист на България до 19 години.

      Стилян Гроздев и Георги Шиков, които се наредиха на второ и трето място, станаха европейски вицешампиони за мъже на европейското първенство  в Букурещ.

Годишните награди на Българската федерация по вдигане на тежести бяха обявени и връчени на тържествена церемония. Наред със състезателите бяха отличени и най-добрите треньори. Сред тях беше и един от двамата треньори на Ангел Русев и Стилян Гроздев – Радослав Атанасов. 

      Според статута на клубовете по вдигане на тежести в България, Тежкоатлетически спортен клуб – Русе е на челно място с 45 участници на държавни първенства и събрани 17231 точки от представянето на своите състезатели през изминалата година. ТСК – Русе е и с най-много участници в националния отбор в различните възрастови групи. През изминалата година седем от младите щангисти на русенския тим защитаваха националния трикольор на международния подиум. Възпитаниците на тима са завоювали 104 златни, 47 сребърни и 26 бронзови медала от държавни първенства. Според статистиката спечелените от тях златни отличия са два пъти повече от втория отбор в класирането.

      На тържеството на БФВТ бе отбелязана и годишнината на един от най-великите в българския спорт – двукратният олимпийски Нораир Нурикян. Юбилярят благодари за поздравленията, а вечерта завърши с традиционните снимки и пожелания за успешна нова година, през която най-важно ще е спечелването на пълен брой квоти за Олимпиадата в Токио 2020.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design