ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Русенецът Момчил Кюркчиев е най-добрият млад мениджър за 2018-а

Бизнес
30.01.2019  |  15:05
1 173
Компанията му е в топ 10 на най-бързо развиващите се IT индустрии в Сан Франциско
Снимка: Георги Кожухаров

 

Русенецът Момчил Кюркчиев спечели отличието за "Млад мениджър" 2018 на фондация "Еврика". След завършване на средното си образование той записва тройна специалност в областта на математиката, компютърните и изчислителните науки в State University в Ню Йорк. Завършва магистърска степен по софтуерно инженерство и управление в Carnegie Mellon University. В трети курс е приет да стажува в Google, а след магистратурата си се присъединява към екипа на компанията като водещ инженер в разработването на YouTube.

 

През 2012 г. напуска Google и заедно с колегата си Андрю Фърст основава Lednplum с идеята компанията да предоставя възможност за дългосрочни, стабилни и ефективни взаимоотношения между маркетинг специалисти и потребители на мобилни устройства. Сега Leаnplum е бързо развиваща се мобилна маркетингова компания с основен технологичен хъб в София, централа в Сан Франциско и офиси в Ню Йорк, Амстердам, Лондон, Токио и Сингапур.

 

За компанията работят над 250 души от 26 страни, тя е в топ 10 на най-бързо развиващите се IT индустрии в Сан Франциско. Сред постиженията на дружеството за 2018 г. са 150-процентно увеличаване на екипа в България и нови локации в Европа и Азия. Друго голямо постижение на Leаnplum за 2018 г. е придобиването на българската компания Connecto за разработката на маркетингови чат-ботове и диалогови системи.

 

Кандидатите за наградите на фондация "Еврика" са излъчени от обществени и стопански организации, научни звена и университети, неправителствени организации и медии, а окончателният избор се извършва от специализирани комисии във всяка област. Ограничителното условие е номинираните да не са по-възрастни от 35 години.

Източник:  "Капитал"

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design