ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русенката Севда Асенова боксира за защита на титлата си на турнира "Странджа"

Спорт
11.02.2019  |  16:51
389
Олимпийски медалисти и световни шампиони излизат на ринга в 70-ото издание на надпреварата, която ще се проведе от 14 до 19 февруари в София
Снимки: Архив БФ Бокс

 

Носителката на Купа "Странджа" за миналата година Севда Асенова от БК "Русе" ще бъде сред звездите и в предстоящото 70-ото издание на най-стария турнир по бокс в Европа за мъже и жени. Надпреварата ще се проведе от 14 до 19 февруари в София, като на ринга ще се качат около 350 състезатели от 41 страни. От големите сили в бокса само Куба и Ирландия няма да изпратят свои представители, съобщи днес в Пресклуб „България“ на пресконференция генералният секретар на  федерацията ни Светослав Сапунджиев. 

 

Сред  участниците на супертурнира са светила  като олимпийският шампион от Рио 2016 Хасинбой Дусматов от Узбекистан, олимпийският вицешампион Василий Левит от Казахстан, носителят на бронзов олимпийски медал Камрат Шаксуварли от Азербайджан, световните шампиони Олександър Кижняк от Украйна и Кайрат Ералиев от Казахстан. Опитната русенска боксьорка Севда Асенова ще излезе на ринга в категория до 48 кг, в която ще боксира и Еми-Мари Тодорова. При жените с националния екип на България ще се състезават общо 12 дами - Еми-Мари Тодорова и Севда Асенова /48 кг/, Мартина Маринова /51 кг/, Розалия Пайчева, Златислава Чуканова и Елина Георгиева /54 кг/, Станимира Петрова и Марина Сивенова /57 кг/, Деница Елисеева и Аслахан Мехмедова /60 кг/, Мелис Йонузова /64 кг/ и Добромира Георгиева /75 кг/. 

 

70-ата "Странджа" обаче ще бъде без други две националки от БК "Русе" - Стойка Петрова и Габриела Димитрова.

"За съжаление, няма да видим двукратната европейска и световна вицешампионка Стойка Петрова, която в края на миналата година обяви край на състезателната си кариера и сега е треньор. В състава липсва и бронзовата медалистка от европейското първенство за жени през 2018 г. Габриела Димитрова поради контузия", изрази съжаление националният треньор на жените Фикрет Ереджебов.

 

На турнира при мъжете България ще бъде представена от:  Тинко Банабаков и Даниел Асенов /кат. 52 кг/, Боян Асенов /56 кг/, Кирил Русинов /60 кг/, Иван Атанасов и Венсан Киркоров  /64 кг/, Рами Киуан и Кристиян Николов /75 кг/, Благой Найденов и Пламен Петков /81 кг/, Иван Мечков/91 кг/, Петър Белберов /+91 кг/.

Организаторите от БФ Бокс очакват зала „София“ да се напълни с фенове.  За учениците входът през цялото време е свободен, трябва само да си носят ученическа карта, каза президентът на боксовата ни федерация Касимир Инински. Той е предвидил специални награди от федерацията за всички носители на големия трофей Купа „Странджа“ – от основаването на турнира досега. 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design