ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Русенски студент с бронз на международен турнир по карате

Спорт
19.03.2019  |  14:59
434
Митко Колев спечели медала в най-мащабния турнир по карате у нас - International Karate Tournament NIKON OPEN
снимки: ЛИЧЕН АРХИВ Митко Колев /вдясно/ на почетната стълбичка

Русенецът Митко Колев спечели бронзов медал на най-мащабния турнир по карате у нас - International Karate Tournament NIKON OPEN, който се проведе през почивните дни в София. В надпреварата по олимпийско карате за всички възрасти участваха 920 бойци от 22 държави от цял свят. Колев е третокурсник в Русенския университет "Ангел Кънчев" - специалност "Социална педагогика", състезава се на софийския клуб "Никон". Той завоюва отличието в категория до 67 кг в дисциплината кумите при мъжете. На полуфинала русенецът отстъпи пред каратист от Франция.

Митко Колев е израсъл по социални институции, завършил е Спортното училище "Майор Атанас Узунов" в Русе. Занимава с карате от 2010 до 2013 година и джу-джицу от 2012 до 2014 година, но след това е спрял поради непредвидени обстоятелства. Той обаче имал голямо желание да се занимава с тези спортове, защото каратето означава много за него. С упорит труд след възстановяване на тренировките печели първи и втори места на регионални и национални състезания. Освен това се занимава с актьорство, песенно и танцово изкуство, организационни дейности на доброволчески събития.

Сега му предстои да се подготвя за две силни надпревари по карате през идния месец - националното първенство в София на 6 и 7 април, и балканският шампионат в Чачак, Сърбия, на 27 и 28 април.

 Митко Колев благодари за подкрепата на приятелите си в Русе и на хората в КК "Никон" Николай Цанев, Тервел Цвятков и Бояна Стефанова.

Официален гост и лице на “Никон Оупън 2019” бе Асен Блатечки. Популярният актьор не е избран случайно. Той е тясно свързан с каратето -  национален шампион е за 1989, 1990, 1991 и 1992 година.

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design