ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Русенски ученици влязоха в националните отбори по информатика /Снимки/

Общество
10.06.2019  |  12:44
408
След като победиха силна конкуренция, Петър Няголов ще е в българския тим на Международната олимпиада в Азербайджан, а на Балканската олимпиада ще участва Виктор Кожухаров
Национален летен турнир по информатика  в Русе
На снимките: Победителите в различните възрастови групи бяха излъчени в съревнование на 200 ученици от 11 града

 

Двама ученици от Русе влязоха в националните ни отбори по информатика. Това стана след проведени вчера последни контроли на Националния летен турнир по информатика, провел се в Русенския университет.  Националния отбор (старша възраст), който ще участва в Международната олимпиада по информатика в Азербайджан, е в състав Радослав Димитров (Пловдив), Александър Кръстев (Варна), Мартин Копчев (Габрово) и Петър Няголов (Русе). В тима за за Балканската олимпиада по информатика учениците от 12 клас ще бъдат заменени от по-младите и съставът ще е Мартин Копчев (Габрово), Виктор Кожухаров (Русе), Андон Тодоров (София) и Александър Радославов (София). В националния отбор (младша възраст), който ще представя страната ни на Европейската младежка олимпиада по информатика в Словения, влизат Атанас Димитров (София), Деян Хаджи-Манич (Варна), Благо Гунев (София) и Велислав Гърков (София).

 

 

В националния летен турник по информатика, провел се в периода 7-9 юни, участваха 200 ученици от 11 града. В събота след сериозна надпревара бяха излъчени победителите в петте възрастови групи. При най-малките в група E (4-5 клас) имаше две първи места – на Виктор Ванев (Плевен) и Мартин Недев (Хасково) и трето място на Огнян Огнянов (София). В останалите групи първите три места бяха заети от: група D (6 клас) – 1. Кристина Стоянова (София), 2. Веселин Маркович (Варна), 3. Александър Георгиев (Варна); група С ( 7-8 клас) – Теодор Тотев (София), Деян Хаджи-Манич (Варна), Велислав Гърков (София); група B (9-10 клас), Константин Каменов (София), Иван Смиленов (Шумен), Биляна Инджева (Русе) и група А (11-12 клас) – Радослав Димитров (Пловдив), Александър Кръстев (Варна), Петър Няголов (Русе). Русеннските участници в турнира са се подготвят в школите към Центъра за ученическо и техническо творчество с ръководители проф. Каталина Григорова и доц. Пламенка Христова от Русенския университет.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design