ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Русенските квартали „Възраждане” и „Дружба” с най-много гласове за Радев

Политика
14.11.2016  |  19:28
2 446
Анализ на БСП показва - необичайно ниска активност в квартал „Селеметя”

Че успехът не е само на БСП, но партията определено има заслуга за това, че е издигнала достоен кандидат и застанала зад него, отчетоха на пресконференция днес от местната организация. От партийната централа направиха анализ на отминалите избори. Общинският ръководител Пламен Рашев съобщи, че само в община Русе победата на ген. Радев над Цецка Цачева е с 59.13% срещу 35.52%. Отчетено бе, че най-голяма подкрепа левият кандидат е получил в кварталите  „Възраждане” и „Дружба” - 60 на сто от гласовете, следва „Чародейка” с 59.84 процента. Цачева печели вота в селата, уточни Иван Иванов, а неговото обяснение на това е, че кметовете от ГЕРБ в малките населени места оказвали натиск над хората. Анализът на БСП показва и друго - необичайно ниска активност в квартал „Селеметя”. В секция с номер 51 тя е 25%, а в 52-а - едва 9.66 на сто.

 

Развенчан е митът, че младите хора не подкрепят БСП, заяви още Иван Иванов и посочи резултатите от една студентска секция, където 65.28% са подкрепили Радев. „Правителството превърна тези избори в парламентарни, през цялото време се водеше битка между правителството и Румен Радев, която той спечели”, каза още Иванов. Юристът на БСП Пенчо Милков обяви, че за двата изборни дни левицата е подала 16 жалби до РИК и три в седмицата между двата тура. Като най-лош пример той посочи нанесеният побой над техен човек, който лепял плакати, от хора на конкурентната партия. Милков изрази надежда, че съдът ще обърне много сериозно внимание на случая, за да накаже побойника не просто за дребно хулиганство и нарушаване на обществения ред.

 

Общинското и областно ръководство на БСП коментира и подадената оставка на премиера. Областният лидер на левицата Божидар Йотов заяви, че структурите са готови за предсрочни избори, но риторично запита дали това не е акт за отвличане на вниманието точно преди приемането на най-важния закон – този за бюджета. Депутатът Добрин Данев пък заяви, че управляващите не си дават сметка в каква ситуация вкарват държавата с  "поведението си на обидено дете от детската градина”. Левицата в Русе обаче стяга редиците и е готова за предсрочни парламентарни избори, категорични бяха от местното ръководство.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design