ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

С бляскава церемония и демонстрации откриха мини световното по борба в Русе

Спорт
28.02.2019  |  19:40
538
Рекорден брой състезатели от целия свят мерят сили на тепиха на "Дан Колов-Никола Петров" в "Арена Монбат" до 3 март

57-мото издание на най-стария международен турнир по свободна и класическа борба „Дан Колов – Никола Петров“ за мъже и жени стартира днес в русенската зала „Арена Монбат“.

До 3 март на русенски тепих ще се борят рекордните над 550 участници от 45 държави, сред които Австрия, Беларус, България, Германия, Македония, Корея, Япония, Чили, Иран, САЩ и други. Има и дебютанти, сред които Перу и Ливан. Това е най-мащабното издание на надпреварата, която я превръща в мини световно първенство. 

На официалното откриване днес присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, председателят на Европейския съвет по борба Цено Ценов, председателят на Българската федерация по борба Христо Маринов, почетният председател на Федерацията и вицепрезидент на БОК Валентин Йорданов, генералният секретар на Федерацията Валентин Райчев, Станислав Сернек – делегат  на UWW по съдийските въпроси, стотици спортисти, русенци и гости на града.

Кметът Пламен Стоилов откри турнира с думите: „Днес е прекрасен ден за спорта в Русе! За нас е чест, че ни гостуват толкова много шампиони и успели спортисти от всички континенти на света“, след което получи почетен плакет от шефа на БФ по борба Христо Маринов.

Маринов от своя страна заяви: „Русе е домакин на едно от най-силните издания на турнира в историята на борбата. Благодаря на Община Русе за подкрепата и пожелавам успех на всички участници“.

В официалното откриване участие взеха ФТТ „Найден Киров“ и акробатичен клуб „Локомотив“.

Входът за зрители е свободен за всички срещи по време на турнира.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design