ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Шампионките по баскетбол зарадваха с подаръци и игри децата от „Милосърдие”

Спорт
08.02.2013  |  10:38
297

 

Шампионките на България по баскетбол за жени - състезателките на русенския „Дунав 8806", гостуваха вчера в дневен център за деца с увреждания „Милосърдие” към благотворителна организация „Каритас“, пише днес вестник "Бряг". Малчуганите посрещнаха с много усмивки момичетата на Георги Божков, които се отдадоха на сладки приказки и игри с тях. Дечицата получиха от баскетболистките календари за 2013 година с автографи, както и баскетболна топка, цялата покрита с подписите на любимите състезателки. Оказа се, че някои от децата са присъствали на баскетболен мач в зала „Дунав“ и са фенове на спортната игра с оранжевата топка, разказва вестникът.

 

В стаята на Петя Георгиева, която е физиотерапевт в баскетболния клуб и от 8 години работи с децата с увреждания в център „Милосърдие“, се завихрила игра. Капитанът на отбора Зорница Костова и Кристина Сантяго се „гмурнали“ в басейн с разноцветни топки заедно с децата, замеряха се и се смяха на воля с тях. За да e пълен празникът, за децата от центъра имало торбички с лакомства, книжки и изненади, осигурени от телекомуникационния оператор „Нетуоркс България".

 

„Развалихме дисциплината“, казва Петя Георгиева и допълва, че басейнът с топките е само за награда. Тя и ръководителката на центъра Теодора Герганова благодарили на момичетата за веселото посещение и подаръците.

 

Физиотерапевтът на „Дунав 8806“ Петя Георгиева разказва, че в дневния център има 15 дечица от 2 до 7 години, които го посещават целодневно – на принципа на детска градина. По-големите деца, от 7 до 16 години, ходят на училище в „Тома Кърджиев“ и следобедите прекарват в центъра на рехабилитации и занимания с кинезитерапевт, арт-терапевт и музикотерапевт.

 

Баскетболистките на русенския клуб не посещават за първи път малчуганите, като са им били гости по различни поводи. Снимка: WWW.DUNAV8806.COM

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design