ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Станчо Станев представя в Русе книгата си „Цигун за здраве”

Спорт
22.10.2013  |  09:17
1 152
Многократният световен шампион по Ушу и Цигун e сред най-големите съвременни познавачи на традиционната китайска култура

Излезе от печат новата книга на многократния световен шампион по Ушу и Цигун Станчо Станев – „Цигун за здраве”. Авторът ще я представи на 30 октомври от 18 часа в Аула 2 на Русенския университет. Той ще разкаже интересната история на създаването на този уникален труд и ще даде автографи.

Редакторът Владимир Шишков пише за автора, че е „сред най-големите съвременни познавачи на традиционната китайска култура”. Изпратен е в традиционна школа по Ушу, където усвоява едновременно китайска медицина, философия, калиграфия и живопис. Започва да се занимава с източни бойни изкуства още през 1967 г. Преминава през няколко различни системи, но накрая избира китайското Ушу (Wushu).

Пътува много – в страни от Далечния Изток и се среща с майстори и лечители от различни школи. В над 40-годишната му практика Станев е изучавал и преподавал много стилове и умения, които е предал на стотици хора  – малки и големи. Работил е с деца, възрастни и болни хора, на които е помогнал.

Понастоящем Майстор Станев, познат в Китай като майстор Та Худзъ (Дългата брада), посещава редовно центровете на традиционните китайски бойни изкуства и медицина, както и различни международни прояви, сред които турнири и симпозиуми в Удан, Хонконг и други части на Китай.

Ежегодно Станчо Станев взема участие в подобни прояви с учениците си, които също печелят десетки медали, повечето от тях златни. В последните години заедно с него участва дъщеря му Ани. Тя вече е завоювала 11 медала в 8 различни стила, 7 от които – златни.

В литературата Станчо Станев е автор, преводач и издател на 26 книги. Като калиграф майстор Станев има 23 самостоятелни изложби. Десет години е преподавал изобразително изкуство, подготвял е ученици и студенти за кандидатстване. 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design