ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Стоянка Мутафова навършва 93 години, ще играе в "Скакалци"

Лайфстайл
02.02.2015  |  12:14
2 023
Когато тази вечер завесата в Сатиричния театър падне след края на постановката "Скакалци" по Ст. Л. Костов, публиката в залата ще чуе покана: "Моля, станете на крака. Да се поклоним пред таланта на нашата Стоянка Мутафова, която днес навършва 93 години". А колегите ще я прегърнат и целунат.

Голямата актриса точно около рождения си ден трети ден ще е на сцената - първо в събота пак е играла в "Скакалци", после в неделя гостува в Пловдив, където е г-жа Стихийно бедствие, а колегите не я пуснали без поздрави и подаръци. Едва се прибрала в полунощ.

"На нея самата, която е неуморна, този път наистина много дойде. Преуморена е. То не бяха тв интервюта, то не бяха вестници. И всичко е заради този пусти "Гинес". Няма време кога да се обърне. Трябва да се даде възможност да си почине, да си поеме дъх", категорична е дъщеря Мария Грубешлиева-Муки. Днес Стоянка от сутринта е на снимки в тв медии и Муки ще успее да види майка си едва на тържеството в Сатирата. "То ние с нея си се поздравяваме всеки ден, а и тя не обича много - много излишни приказки и клиширани благопожелания", казва Муки, предупреждавайки, че Стоянка днес едва ли ще си вдига телефона.

Торта "Гараш", която е с най-много шоколад, знаейки, че актрисата е любителка на лакомството, са приготвили от Министерството на културата. На нея пише: "На неповторимата Стояна!". А за поздравителния адрес от ведомството на Вежди Рашидов са избрали стих на Елисавета Багряна: "Как ще спреш ти мене волната, скитницата, непокорната, родната сестра на вятъра, на земята и на виното... мене как ще спреш".

 

Източник: 24 часа

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design