ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Студент от Русе стана вицерепубликански шампион по карате

Спорт
22.10.2018  |  10:46
972
Митко Колев се занимава също и с актьорско майсторство, и организационни дейности по събития от Доброволчеството
Митко Колев карате

 

Митко Колев, второкурсник в Русенския университет с специалност "Социална педагогика", спечели второ място на провелата през уикенда в Габрово Национална купа по карате. В надпреварата по олимпийско карате за всички възрасти участваха 360 състезатели от 30 клуба от цялата страна. Митко Колев завоюва второ място 60 кг индивидуално Кумите мъже, както и второ място и на кумите мъже в отборното класиране. Той коментира, че без  помощта на хората приятелите му от Русе и хората от София - сенсей Николай Цанев, Тервел Цвятков и Бояна Стефанова, е би имало как да се подготви в столицата, за да се яви на Националната купа по карате в Габрово.

 

Митко Колев се занимава с карате от 2010 до 2013 година и Джу-Джицу от 2012 до 2014 година, но след това е спрял поради непредвидени обстоятелства. Той обаче е имал голямо желание да се занимава с тези спортове, защото каратето означава много за него. С упорит труд след възстановяване на тренировките, през април тази година на държавно първенство в Албена стана вицерепубликански шампион.

 

Той е израсъл по социални институции, след завършване на спортното училище в Русе започва да тренира бойни спортове, в които има първи и втори места на регионални и национални състезания. Освен това се занимава с актьорство, песенно и танцово изкуство, организационни дейности на събития от Доброволчеството. В спорта сега му предстои да се подготви за Балканското първенство догодина.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design