ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Студент в Търново се хванал за муле на измамници от Русе, осъдиха го

България
12.10.2017  |  14:24
724
20-годишният разбрал че е в схемите, но му трябвали пари и на 4 пъти прибрал над 9 бона, за него оставали по 250 лева на курс

 

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново, 20-годишен мъж е осъден за подпомагане на телефонна измама, съобщиха от Прокуратурата. Делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият  признава вината си и приема за верни фактите изложени в обвинителния акт на прокуратурата. Съдът е наложил на Пламен К. 2 години затвор условно с пет години изпитателен срок.

 

Обвиняемият  е студент  и си търсел работа. Непознат се свързало с него във връзка с негова обява в интернет. Представил се за като Николай Колев - търговец на бяла техника от Русе. Обяснил, че трябва да събира капаро за извършени продажби на бяла техника, закупена от Германия, от клиенти на различни адреси във В. Търново.

 

Щял да му се обажда по телефона и да му казва адрес, на който трябва да отиде. Сумите от клиента трябвало да занася до Русе, а за себе си да взима по 250 лева на курс. Обвиняемият си помислил, че това може да е схема за измами, но тъй като имал нужда от пари, се съгласил.

 

Така Пламен К. от 3 до 9 февруари  се включил в 4 измами във Велико Търново, при които прибрал за русенските ало-измамници 9014 лева. На 3 февруари той на два пъти взел общо 1 519 лв., оставени от жена. Тя била заблудена, че е необходимо да заплати сума за извършване на операция на дъщеря й, която си е счупила крак.

 

На  следващия ден Пламен К. пак взел оставени пари, също от жена, но този път "за съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници". От тази измама взел 3500 лева. На 4 февруари прибрал - отново от жена и пак "за операция на дъщеря й" 1 300 лв. На 9 февруари проработила схемата за "залавяне на телефонни измамници" и мулето прибрало от наивна търновка пари и златни накити на обща стойност 2695 лева.

Присъдата подлежи на обжалване. Снимка: Интернет

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design