ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Свинско бонфиле със сирене

Сити кулинар
28.01.2019  |  14:36
498
Свинското е от най-предпочитаните продукти в кухнята на любителите на крехкото месо. През зимните месеци ястията със свинско месо са почти задължителни на трапезата, тъй като могат да се приготвят с домашното кисело зеле и са много подходящи за консумация с домашните туршии.

Продукти:

 

450 г свинско бонфиле

2 с.л. лимонов сок

1 връзка пресен босилек

120 г сирене „Моцарела“

100 г сушени домати в зехтин

2-3 щипки сух риган

2-3 щипки мащерка

2-3 щипки розмарин

1 с.л. зехтин

50 мл бяло сухо вино

черен пипер

сол

 

 

Приготвяне:

 

Срежете бонфилето по дължина, но не докрай и го разтворете като книга. Начукайте го добре и го поръсете със сол и лимонов сок. Покрийте го с листа от босилек.

Върху него разпределете листчета „Моцарела“, а отгоре - сушени домати.

Поръсете с риган, мащерка и розмарин. Покрийте с останалите листчета сирене и босилек.

Завийте месото на руло и го завържете с дебел конец. Загрейте зехтина и запържете в него рулото. Прехвърлете го в тава, полейте с виното и печете в загрята на 200 градуса фурна.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design