ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

ТСК „Русе“ отличи най-добрите си щангисти за годината

Спорт
16.12.2018  |  17:05
630
Стилян Гроздев и Ангел Русев обраха овациите, целта е квота за Олимпиадата през 2020 година
тск русе

 

За поредна година тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ награди своите изявени спортисти за техните постижения през изминалата година. Повече от 20 са медалистите от регионални, републикански и международни състезания на възпитаниците на ТСК и техните треньори Кръстина и Радослав Атанасови. По утвърдена вече традиция, момичетата и момчетата със завоювани призови места в тройката на надпреварите получиха парични поощрения от президента на ТСК "Русе" доц. д-р Кирил Панайотов. На церемонията, провела се в неделя в известно русенско заведение в кв. "Здравец", присъстваха старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, ръководителката на Ученическата спортна школа в Русе Мая Петрова и главният експерт към министерството на младежта и спорта в града ни Иван Дончев.

 

Иван Иванов изрази своето удовлетворение от постигнатите през тази година резултати, но подчерта, че това е само пътят към голямата цел – медал от Олимпиадата в Токио, който да бъде завоюван от русенски щангист.

„Оценката е добра. Идеята беше да имаме максимално много състезатели в националните гарнитури в различните възрастови групи. Имаме седем представители в националните отбори, участие в европейските първенства за кадети и мъже. Взехме си поуки от представянето и вярвам, че успехите тепърва предстоят“, коментира доц. д-р Кирил Панайотов.

 

През тази година русенската школа имаше двама щангисти, които се представиха изключително добре, не само на българският но и международният подиум. Стилян Гроздев завоюва сребро в многобоя на европейското първенство провело се в Букурещ, а Ангел Русев записа отлично постижение на световното първенство за мъже само преди малко повече от месец, когато успя да подобри всички рекорди в неговата възрастова категория.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design