ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Ученици от 15 русенски училища влязоха в час с данъците

Бизнес
27.03.2017  |  15:26
796
Въвеждат наш образователен модел на европейско ниво
Снимка: НАП

Над 700 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски, проведоха в средните училища в страната лектори на НАП. Това стана по образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“. В продължение на 3 години приходната агенция реализира образователната програма, която има за цел да повиши данъчната и финансова грамотност на подрастващото поколение в България. За това време в 15 училища в Русе и Бяла експерти от офиса на НАП в Русе проведоха 42 беседи със средношколците.

 

 Агенцията е пионер в дигиталното обучение сред младите със системата си за онлайн обучение, която беше въведена през миналата година.  На адрес www.vlezvchas.bg са достъпни видео уроци за различните данъци в България, здравното и социално осигуряване, важността на касовата бележка, държавния бюджет и други. Данъчните курсовете дават отговори и на въпросите „Кога декларираме доходите си“, „Как се възстановяват здравноосигурителните права“ и други полезни теми за младите. След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали в портала, могат да отговорят на няколко въпроса и да се състезават за атрактивни награди - дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Близо 500 ученици решават тестове по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg в момента.

 

През изминалата седмица НАП представи опита си във фискалното образование пред работна група към Европейската комисия, която подготвя програма на фискално обучение на ЕС. Образователният проект на НАП „Влез в час с данъците“ получи висока оценка в Брюксел, като част от подходите, използвани в България, ще бъдат възприети и на европейско ниво.

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design