ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Училището с нов GPS по пътя на BG-знанието

Коментар
06.07.2017  |  16:52
1 418
До утре в „От бряг до бряг”

Образователният мин. Крас.Въл. изобщо не е нов човек за системата. Той беше секретар на МОН и командваше парада още по времето на „интелектуалното бижу” Меглена Кунева и предшественика й, гърмящият пищов „Т.Т.” - проф. Тодор Танев.

Всеки министър обаче идва с нови идеи. Затова, като вътрешен навигатор на експертно-чиновническия  апарат в МОН, Крас. Въл. предложи „ново 20”. Да бъдат формирани  междуведомствени екипи, които ще започнат да работят на терен - вероятно по махали, паланки и землянки, за да издирват(?) безпризорните откъм наука деца. Да  убеждават тези необразовани, иначе съвсем като нас същества -родителите им, за ползите от  детската градина преди  набутването на малкия човек в центрофугата на многострадалното българско училище.

Вече обаче е сложен край на убежденията „со кротце, со благо”, но без кютек (!) От МОН, МВР, Финансовото и Социалното министерства предложиха, а мин.съвет одобри, механизъм за прилагане на и без това задължителното (по конституция) безплатно ограмотяване в предучилищна и училищна възраст. Какво представлява новият екшън-план за съвместни действия според Вал.Рад., шеф на  репресивното ведомство:  „С мерки, които може да си позволи МВР, тези хора ще бъдат принудени буквално да заведат децата си на училище … внимателно да ги принудим да се съгласят да си заведат децата в предучилищна и училищна възраст. (по стенограма от пресконференция в Гранитната зала на МС)

Евалла за политическата воля на ГЕРБ да държи докрай на приоритетите си, обявени още в предизборната надпревара, когато Началството Б.Б. разясняваше управленската програма на партията, оценена по достойнство от избирателите, след като ПП ГЕРБ безапелационно спечели отново най-голямото парче от електоралната баница.   Още в ония бурни дни Б.Б. споделяше: „…времето на моята толерантност приключи.  Ако всяко правителство беше правило по една магистрала, нямаше да се налага да правим по 6 наведнъж. 2,5 млрд. живи пари изплатихме тази година на американските и руските централи. Ако бяха дадени за заплати на учители, какъв щеше да е икономическият растеж на България през 2016 г.“ (казано през февруари 2017).

Затова, никаква почивка и през Лято 2017!  Чака ни денонощен труд в името на (не)възможна, административна, компютърна,  образователна реформация и всенародна трансформация. За да положим здравите основи на образователната магистрала пред българската нация.  Дай Боже, да се справим и грамотно в обновителната етно-популация.

До утре в „От бряг до бряг”

Ваш: St. Ar.

Пишете ми на: stoitza@abv.bg  

 

  

 

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design