ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Указания на МВР във връзка с предстоящите избори на 6 ноември

Общество
28.10.2016  |  10:45
725
Във връзка с предстоящите на 6 ноември 2016 година избори за президент и вицепрезидент на Република България и на национален референдум, е създадена организация служителите от сектор “Български документи за самоличност” да съдействат на българските граждани
Снимка: архив

ОД МВР – Русе уведомява, че във връзка с предстоящите на 6 ноември 2016 година избори за президент и вицепрезидент на Република България и на национален референдум, е създадена организация служителите от сектор “Български документи за самоличност” да съдействат на българските граждани, които желаят да упражнят правото си на глас.

 

В седмицата преди 6 ноември 2016 г. е създадена организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок на валидност, да имат възможност да упражнят правото си на глас, като:

 

-  В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност.

 

-  При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 4 ноември 2016 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

 

 

 

ЗА ДА БЪДЕ ИЗДАДЕНО УДОСТОВЕРЕНИЕ Е НЕОБХОДИМО:


1.  Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР - Русе или съответното РУ при ОДМВР за дните от 1 до 5 ноември 2016 г. от 08:30 до 17:00 часа и на 6 ноември 2016 г. от 08:30 до 19:00 часа.

 

2.  Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборите за президент и вицепрезидент на Р България и за произвеждания национален референдум, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

 

3.  В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОД МВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.
 

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ: За упражняване правото на глас за президентските избори и за референдума се издава едно общо удостоверение.
 

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден на 6 ноември 2016 г. и за произвеждания национален референдум на 6 ноември 2016 г.

 

В случай на провеждане на втори тур на избори за президент и вицепрезидент на Р България ще се издават нови удостоверения от 8 ноември 2016 година, съгласно описания по-горе начин и време.

 

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.


 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design