ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

„Уолстрийт джърнъл“ пише за Русе и Поломието ката загадъчна дестинация

Общество
25.05.2018  |  12:16
2 254
Материалът е моментна снимка на откровени пътешественици – без захаросани детайли, с кратки интервюта от местни жители, с уважение към вековното наследство, коментират от Русенския музей
Статия за Русе в Уолстрийт джърнъл
Снимки: РИМ

Долината на Русенски лом като загадъчна дестинация представя днешният брой (от 25 май 2018 г.) на „Уолстрийт джърнъл“ в САЩ. Заглавието изкушава - „Неоткрита Европа: Почивка като никой друг“, а уточнението е за онези пътешественици, които искат да се отдалечат от туристическия автобус, като открият живописни руини, призрачни села и загадъчни пещери. Това съобщиха от Русенския исторически музей.

 

Фоторепортажът е на Франческо Латручи, а текстът – на Хенри Уисмайер, които преди две седмици посетиха Русе и неговите околности. През изминалата нощ материалът за Русе в „Уолстрийт джърнъл“ е излязал първо онлайн, а в хартиена версия ще се появи в САЩ утре, 26 май.

 

От музея посочват линк към публикацията, но уточняват, че тя е видима само за абонати: https://www.wsj.com/articles/undiscovered-europe-a-vacation-like-no-other-1527092071?mod=e2tw 

Публикацията за Русе от линка на вестник „Уолстрийт джърнъл“  в Туитър е :

 

https://twitter.com/WSJ/status/999379476881596418 

 

Публикацията в „Уолстрийт джърнъл“ за Русе и долината на река Русенски лом е моментна снимка на откровени пътешественици – без захаросани детайли, с кратки интервюта от местни жители, с уважение към вековното наследство, коментират от Музея. Независимо от нерадостния образ на живота в русенските села, статията е позитивно-откривателска и подсказва за приключенията, които очакват бъдещите пътешественици: за места на памет, за музеи, кръчми и незабравимите хора от долината Русенски Лом.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design