ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

„Ура!” за генералите

Коментар
05.07.2017  |  17:41
1 405
Радостна ода за пред народа

О, небеса, о времена, о нрави, о свещена „Ода на радостта”*  в държавния периметър на по-малко от километър между световно известните софийски адреси „Дондуков”-1 и „Дондуков”-2. Гледам и не вярвам на ушите си. Виждам прекрасни генералски ръкостискания и чувам за единомислие в онова тайнствено нещо, наречено "държавност”, което не подлежи на обсъждане и коментари, защото не е за широката публика. Какво точно си казаха Президент-генерал и Премиер-генерал, е тяхна мъжка работа, но те генерално обърнаха посоката на диалога в резултат от гръмотевичните бури и потопа, който се изля подир тежките думи, изречени (не) на място  по адрес на президента.

 

Нали помните(?)- шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цв.Цв., който е дясна ръка на Началството Б.Б. в партийната йерархия на ГЕРБ, каза на пресконференция: „Вече има достатъчно съмнения, от изводите, които сме направили от открити източници, че президентът Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители". Апропо, Президент-генерал Рум.Рад. даде    показания в съда, а репортерките ореваха терена, че за първи път в най-новата демократическа история български държавен глава  бил разпитван в съдилището?

 

В отговор на шведската интрига и вдигането на самолета на раздора, Президент-генерал Рум.Рад. призова премиера Б.Б. да заяви ясно дали подкрепя декларациите на Цв. Цв., зам.-председател на ГЕРБ.

 

Ето така беше даден старт на диалога, в който, както уточни главнокомандващият, ако ще има обвинения за корупция,  да се уточнява за какво точно става дума, понеже за корупцията трябват две страни.

 

Радвам се, уважаеми сънародници, братя-българи, приятели и непрекъснато увеличаващи се (по)читатели на Флагмана на свободната преса в Града на свободния дух. Невероятно е, но е факт: Президент-генерал и Премиер-генерал най-после имат обща позиция, че страната се нуждае от ефективна борба с корупцията, която да отговори на очакванията на българските граждани за справедливост.

 

И понеже е лято, предлагам да завършим все пак приключенски с редове от   романа „Винету”, любима книга на премиера Б.Б.  от неговата младост. Откъсът е от Глава 7-а „В съюз с кайовите” **: Ако цялата земя между тези граници беше моя, аз бих я подарил на воините кайови, защото те са мои братя. Дано зърната на царевицата им станат големи колкото тикви, а тиквите им толкова големи, че едната от тях да е равна на двадесет сегашни тикви. Аз казах. Хау!” (край на цитат по Карл Май)

 

Да е на берекет разбирателството между генералите. И „ УРА”  за тях!

 

До утре в „От бряг до бряг”

Ваш: St. Ar.

Пишете ми на: stoitza@abv.bg  

 

  

*  Ода на Лудвиг ван Бетховен от финалното Presto на неговата „Девета симфония“.През 1972 г. творбата е избрана от Съвета на Европа за европейски химн

 

 

** индианско племе, наброяващо около 11 500 души,  щат Оклахома, USA, религиозна принадлежност - баптисти и методисти  

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design